Nieuws

*Starbucks A.S. Balpar de Trebox Z x Quatoubet du Rouet AES geregistreerd 2018! (foto)

*Double Trouble A.S. Nabab de Reve x Quatoubet du Rouet AES Hengstenkampioen 2016!

Het AES heeft er na de najaarshengstenkeuring vrijdag in Schijndel weer een aantal hengsten bij.Kampioen werd de tweeënhalfjarige Double Trouble AS (v. Nabab de Reve) van Esther Manders uit het Brabantse Haaren.

Esther Manders en haar vader kochten de moeder van Double Trouble AS, de Frans gefokte merrie Jeannette Trefle (v. Quatoubet du Rouet) als vierjarige drachtig en daarna bracht ze nog een veulen. Deze twee veulens bleken goede sportpaarden: Skara Glen’s Basel (v. Quick Star) die met Gabriella Mershad 1,60m. loopt en Bombastique van de Vinckenhoeve (v. Skippy II) die 1,50 m springt.

Esther heeft de merrie zelf uitgebracht in de sport op 1,45 m. niveau om haar daarna weer voor de fokkerij in te zetten. “’We hebben die merrie gekocht nadat we haar hadden zien vrijspringen op haar uitstraling en instelling. Dat heeft ze helemaal waargemaakt. Het gevoel dat ze onder het zadel geeft, is niet normaal.”
Van haar lopen nu twee zesjarigen in de sport op m-niveau, een dochter van Quidam de Revel en een volle broer van Double Trouble AS. “Het zijn laatrijpe paarden en we geven ze de tijd. Ook zij geven beide dat goede gevoel.”
Manders koos voor het AES vanwege de toegankelijkheid. “En het is een echt sportpaardenstamboek. Daar hebben we Double Trouble AS ook als veulen laten registreren. We geloven in deze stam en in deze hengst, maar dat een ander dat ook ziet en dat hij dan kampioen wordt, is heel speciaal.”

(bron Horses.nl/AES)

~ Training & breeding quality jumping horses with love & respect ~

Video's van onze paarden

Neem contact op met Esther

Esther Manders Springpaarden

Assembly Stables

Gezelstraat 1
5076 PG  Haaren (NL)

Telefoon

+31 (0)654900190 

Email

info@jumpinghorses.nl